21 november

Vinnarna av årets Solskyddspris korade

Vinnarna av 2022 års Solskyddspris korades den 17 november på Solskyddsförbundets kongress, som gick av stapeln i Nyköping, med hela 135 deltagare. I kategorin för kommersiella byggnader vann Markis Östra i Norrköping och vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniet.

Juryn bestod av förbundets ordförande Mattias Klasson och Jonas Malmqvist från Miljöma AB. Många medlemsföretag hade skickat sina bidrag till tävlingen, och av de 46 bidragen hade juryn tagit fram sex fina finalister. På fredagen röstade kongressens alla deltagare fram två mycket värdiga vinnare.

 

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniet, med ett fantastiskt uterum med magnifik utsikt.

– Jag är otroligt stolt över det mycket fina resultat som mina kompetenta medarbetare skapar. Att vi för tredje gången vinner detta pris känns helt fantastiskt! säger Fredrik Bihl, VD på Persiennkompaniet.

– Uterummet har extra allt, berättar han. Det skapar en väldigt njutbar och lyxig miljö att vara i. Vi är alla stolta, glada och tacksamma för att vi fick vara med och förgylla kundens utomhusmiljö,

 

Juryn som nominerade bidraget till finalen motiverade sitt beslut på följande sätt:

”Ett utmärk exempel på hur solskydd skapar rum för hela året. Utomhuskänslan och den bedårande utsikten behålls samtidigt som man skyddas mot elementen. Riktigt elegant.”

 


 

I kategorin för kommersiella byggnader vann Markis Östra i Norrköping med en tidlös solskyddslösning på Villa Fridhem i vackra Kolmården; Ett gammalt slott som blivit hotell.

 

Elisabeth Fanchamps, VD på Markis Östra, berättar att när Villa Fridhem fick nya ägare, började en rejäl makeover både ute och inne.

 

– Vi fick äran vara med från start och vi har levererat både gardiner nya markiser. När fasaden renoverades blev det verkligen pricken över i.

– Vi har fortfarande lite uppdrag kvar, och ser fram emot att sätta upp nya gardiner och solskydd när alla rummen ska renoveras.

Ägarna av Villa Fridhem Elina och Fredrik Jonsson är även de stolta och glada över vinsten.

Juryns motivering löd:

”Klassisk arkitektur möter klassiskt solskydd. En kombination och färgsättning som skapar en elegant och tidlös vinnare.”

 

Solskyddsförbundet har delat ut Solskyddspriset till stolta medlemmar som skapat fantastiska och innovativa solskyddsinstallationer till nöjda kunder över hela Sverige, sedan 2008.

 

Här finns alla de som deltog i tävlingen om 2022 års Solskyddspris.