Fördelar med att vara medlem

För företag i solskyddsbranschen finns många fördelar med att vara med i Solskyddsförbundet.

 

Samarbeten

Tillsammans är vi starkare. Därför kan medlemmar i Solskyddsförbundet erbjuda privatkunder en förstärkt garanti som ger konsumenten extra trygghet.

Svenska Solskyddsförbundets medlemmar har också möjlighet att teckna fördelaktiga avtal där vi tillsammans får mer rabatt och speciallösningar som passar just vår bransch. Just nu har vi avtal med nedanstående företag.

Vi jobbar kontinuerligt med att skapa nya avtal, som kan erbjuda våra medlemsföretag förmånliga villkor och speciallösningar.

 

ABAX – elektroniska körjournaler

Bliwa Livförsäkring – gruppförsäkring

Cramo – liftar, verktyg mm

DHL – inrikes transporter

Nexus – id kort, ID06

Peugeot m.fl. – transportbilar, personbilar

Preem – drivmedel

SmartDok – App för bl.a. egenkontroll

SVEA – Finansieringslösningar för konsument

Säljpoolen/ Intenso – Rekrytering

Söderberg & Partners – företagsförsäkring

Trackson – elektroniska körjournaler

Wasa Kredit – finansieringslösningar för konsument

Visma Collectors – påminnelse och inkassotjänst

 

 

Branschens bästa nätverk

En av de mest uppskattade fördelarna med ett medlemskap, är umgänget och nätverkandet med branschkollegor. Visst är somliga av våra medlemmar konkurrenter i vardagen, men möjligheter till samarbeten är oftast större än konkurrensen. Förbundet är en naturlig plattform för medlemmarna att träffas på.

  • Vår årliga kongress drar uppåt 150 deltagare årligen, med god mat, bra gästtalare i trevlig miljö.
  • Solskyddsgolfen har vi arrangerat sedan 2009, med kontinuerligt fler och fler deltagare.
  • Sedan 2008 har Solskyddsförbundet delat ut Solskyddspriset till välförtjänta medlemmar. Solskyddspriset har en kategori för privata installationer och en för solavskärmning på kommersiella fastigheter. Här kan du 2020 års vinnare och deltagare!
  • Solskyddslunchen är en nyskapad branschträff, som kombinerar mat, kunskap och diskussioner.  Under ett lunchseminarium med en gästföreläsare från någon närstående bransch träffas vi lite mer lokalt, på olika platser runt om i Sverige.

 

Kunskap och information

Våra produkter och marknaden som vi arbetar inom utvecklas snabbt och att vara företagare i solskyddsbranschen kan därför vara vara härligt men också utmanande. Solskyddsförbundet jobbar därför hårt med att förse medlemmarna med branschspecifik kunskap, information och utbildning. Som medlem har man bl.a. fördelar genom:

  • Unika diplomutbildningar och kurser
  • Råd & konsultation via kansliet
  • Marknadsföring via förbundet och tillgång till marknadsmaterial
  • Nyhets- och omvärldsbevakning
  • Påverkansarbete. Förbundet jobbar t.ex. för branschen och dess medlemmar gentemot myndigheter, organisationer och beslutsfattare
  • Forskning och utveckling