5 april

Välkomna till Solskyddsförbundet BAT Scandinavia och Serge Ferrari!

När vårsolen äntligen når oss med kraft är det extra roligt att få hälsa två nya medlemmar välkomna till vårt förbund: BAT Scandinavia AB och Serge Ferrari AB.

Båda företagen har funnits länge på den svenska marknaden, men kommer nu in i förbundet med sina svenska aktiebolag.

Med dessa två tillskott är vi nu 100 medlemmar.

Varmt välkomna till Solskyddsförbundet! 

 

Här nedan följer lite information från de båda företagen själva:

BAT Group har varit en av marknadsledarna på världsmarknaden för solskyddskomponenter i över 40 år och fortsätter nu sin expansion med att öppna ett dotterbolag i Göteborgsregionen.

Med start från juni 2019 kommer BAT Scandinavia AB att vara fullt operationellt: investeringar sker i lager och kontor, specifikt i en maskin för produktion av Rollerbat markisrör, ett rör patenterat av BAT. Detta blir den enda tillverkningen av markisrör i hela norra Europa och med strategisk placering i Göteborg, mitt i Norden.

BAT Scandinavia är skapad för att möta efterfrågan på den nordiska marknaden:

Sverige, Norge, Danmark och Finland. BAT group är redan tidigare etablerade med kundrelationer i dessa länder men nu ökar man affärsmöjligheterna med egen närvaro. Bat Group högkvarter ligger i Noventa di Piave, nära Venedig och man har redan tidigare dotterbolag i Frankrike, Spanien och USA.

Ansvarig för dotterbolaget är Pertti Pesonen, som tillför BAT Group över tjugo års erfarenhet från den nordiska solskyddsmarknaden.”

 

Serge Ferrari, världsledande inom flexibla kompositmaterial, erbjuder expertis och produkter som hjälper kunderna att skapa innovativa projekt. Våra slitstarka återvinningsbara lättviktslösningar har funktionen och estetiken inom många produktområden som byggteknik, industri, möbler och marint.

Våra solskyddsvävar, som generellt använder det bekanta namnet Soltis, har funnits på den svenska marknaden i 30 år. Med ett flertal nya produkter, bland annat en vävd invändig rullgardinsväv, vattentät terrassmarkisväv och obrännbar väv finns behovet att stärka den lokala närvaron. Serge Ferrari har därför, i samförstånd med den tidigare distributören Sunteam, valt att vidareutveckla sin verksamhet för Soltis produkter i Norden. Sedan årsskiftet säljs och distribueras Soltis produkter genom ett nystartat helägt dotterbolag till Serge Ferrari SAS, kallat Serge Ferrari AB med lager i Veddige. All försäljning gällande Soltis i Sverige, Norge och Finland kommer att hanteras genom detta bolag.

Genom detta upplägg kommer vi att kunna stärka vår support till kund av både väl beprövade som nya produkter genom större lagerkapacitet, mer anpassat marknadsmaterial, bättre service på större order/projekt och teknisk information.” Serge Ferrari AB leds av VD Tobias Kemvall.