21 oktober

Mer kunskap om solavskärmning till byggsverige

Solskyddsfilm pratar vi inte så ofta om i Solskyddsförbundet, men däremot är film om solskydd i högsta grad aktuellt. Under senaste året har vi satsat stort på att kommunicera via rörlig media.

 

På vår YouTube-kanal har vi skapat en mängd kortare filmer som riktar sig till privatkonsumenter. Och nu finns dessutom en utbildning för branschens projektkunder.

Det är Mattias Klasson, ordförande i förbundet, som drivit på utvecklingen. Varför är film så viktigt för just Solskyddsförbundet?

 

– En bild säger mer än tusen ord, och en film består av 25 bilder per sekund. Då kan man säga riktigt mycket på kort tid!

Skämt åsido, vi har riktigt mycket att säga just nu.

Solavskärmning handlar ju om så mycket mer än bara sol och skugga. Det handlar om människors hälsa, om att de svagaste i samhället ska ha en dräglig miljö. Det handlar om energieffektivitet och hållbarhet förstås. Vi kan ju inte kyla oss ur klimatkrisen.

 

–       För oss i branschen är det ju ingen nyhet, att det är större värden vi levererar. Men det känns som att marknaden och samhället äntligen börjar få upp ögonen för våra relativt enkla lösningar. Och då gäller det ju för oss som branschorganisation att verkligen hjälpa till att skapa momentum genom att dela med oss av information och kunskap, säger Mattias. Att lära sig något gör man enklast tillsammans med en levande lärare förstås, men näst bäst är definitivt en film.

 

Solskyddsbranschens projektkunder behöver också mer kunskap, och nu är tanken att vi ska nå ut bredare och bättre, genom en kort, grundläggande utbildningsfilm om solskydd. Mycket handlar ju om att förstå sina egna prioriteringar, vad man själv behöver och att ställa de rätta frågorna till både sig själv, sina leverantörer och kunder.

 

– Tanken med filmen är att man ska få den där basic-kunskapen, som man behöver precis i början av en inköpsresa. Vi vill helt enkelt hjälpa dem som till exempel är inköpare, representerar en bostadsrättförening eller kanske arkitekter och fastighetsförvaltare, så att de kan göra bättre överväganden tidigt.