25 november

Årets vinnare av Solskyddspriset korade

Vinnare av 2020 års Solskyddspris korades den 19 november på Solskyddsförbundets kongress, som i år var en helt digital tilldragelse. I kategorin för kommersiella byggnader vann Alusol AB och vinnare i kategorin för privata byggnader blev My Window AB.

 

Juryn bestod i år av förbundets nya ordförande Mattias Klasson och Jonas Malmqvist på Miljöma AB. Bland de många fina bidragen hade juryn tagit fram sex finalister och på kongressdagen röstade alla deltagare fram två värdiga vinnare.

 

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev My Window med dess välgenomtänkta och vackra fönstermiljöer i ett modernt Stockolmshem med sekelskifteshistoria.

– Det var en utmaning att kunna se helheten eftersom vi kom in mitt i en totalrenovering, säger Helene Sandebring, VD på My Window. Men kunden hade säker stil och var inte rädd för att ta in färg i sina fönster, och det gav oss mer att jobba med för att anpassa projektet till just dem.

 

Juryns motivering:

”Här har man lyckats förstärka och försköna detta härliga rum med en bockad gardinskena som följer burspråkets former. Tillsammans med upphängningen av de fina hängande textilerna lyfts fönstren och den vackra takstuckaturen fram på ett elegant och smakfullt sätt. Det skapas ett rum alla vill ha.”

 

I kategorin för kommersiella byggnader vann Alusol AB med en utvändig solavskärmning på en förskola i skånska Svedala.

Christian Ahlborn, VD på Alusol berättar att projektet skapade en lekfull miljö, byggd på färg, form och hållbar energi.

– En skola för kunskap i tiden helt enkelt, med hjälp av vår solavskärmning.

 

Juryns motivering löd:

”Ett ypperligt exempel på hur man kan göra spännande och utmanande lösningar med solskydd. Vem blir inte glad av denna arkitektur och lekfullhet?”

 

Solskyddsförbundet har delat ut Solskyddspriset till stolta medlemmar som skapat fantastiska och innovativa solskyddsinstallationer till nöjda kunder över hela Sverige, sedan 2008.

 

Här finns alla solskyddsinstallationer som deltog i tävlingen om 2020 års Solskyddspris