4 december

Årets vinnare av Solskyddspriset 2019 korade

Vinnare av 2019 års Solskyddspris korades den 22 november på Solskyddsförbundets kongress i Göteborg. I kategorin för kommersiella byggnader vann Joli Interiör, och vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniets mångfacetterade installation.

Juryn bestående av förbundets styrelseledamöter Mattias Klasson, Nimex AB och Jonas Malmqvist, Miljöma AB hade tagit fram sex finalister. Under fredagen röstade kongressens deltagare sedan fram två värdiga vinnare.

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniet med dess mångfacetterade installation på en modern och nybyggd villa. Fredrik Bihl, vd på Persiennkompaniet, beskriver sitt vinnande bidrag som lite av ett drömprojekt för en solskyddsleverantör.

– Vi fick vara med redan från början av bygget och kunde därmed dela med oss av vår expertis. Det här är verkligen ett bra exempel på när solskydd, teknik och design fungerar i en perfekt harmoni.

Juryns motivering:

”Här har solskyddsleverantören tillsammans med kund skapat en modern och tilltalande ”Jag vill komma hem” eller ”Här stannar jag kvar”-miljö.”

I kategorin för kommersiella byggnader vann Joli Interiör med en avancerad anläggning 14 meter upp i ett pyramidformat glastak.

–  Brist på solavskärmning var ett stort och svårlöst problem i Regionhuset i Kalmar, men genom vårt medlemskap i Solskyddsförbundet kom vi i kontakt med rätt leverantör för jobbet, berättar Christina Ivelid, VD på Joli Interiör.

Juryns motivering:

”En utmanande solskyddsanläggning som inte bara skänker ett behagligt termiskt inomhusklimat, utan även bidrar till en klart mindre bullrig miljö.”

Solskyddsförbundet har sedan 2008 delat ut Solskyddspriset till stolta medlemmar som skapat fantastiska och innovativa solskyddsinstallationer till nöjda kunder över hela Sverige.

 

Här finns alla solskyddsinstallationer som deltog i tävlingen om 2019 års Solskyddspris.