19 november

2021 års Solskyddspris – två värdiga vinnare!

Vinnarna av 2021 års Solskyddspris korades fredagen 19 november på Solskyddsförbundets kongress, som gick av stapeln i Malmö, med drygt 120 deltagare.

I kategorin för kommersiella byggnader vann Alusol och vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniet, framröstade av sina branschkollegor!

 

Juryn bestod av förbundets ordförande Mattias Klasson och Jonas Malmqvist på Miljöma AB. Många medlemsföretag hade skickat sina bidrag till tävlingen, och av de femtio bidragen hade juryn tagit fram sex finalister och på fredagen röstade kongressens alla deltagare fram två mycket värdiga vinnare.

 

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev alltså Persiennkompaniet, med en uterumslösning som nog de flesta människor drömmer om

–    Man måste ge cred åt kunden, som inredde uterummet som vi fick leverera, säger Fredrik Bihl, VD på Persiennkompaniet, det lyfte verkligen hela deras boende.

 

Juryns som nominerade bidraget till finalen motiverade sitt beslut på följande sätt:

 

”Solskydden skapar en njutbar och elegant miljö för hela året, med bästa förutsättningar för skratt och samkväm. Troligen facit på hur man inreder en altan.”

 

I kategorin för kommersiella byggnader vann – för andra året i rad – Alusol med en spektakulär kontorsbyggnad i Umeå.

 

Christian Ahlborn, VD på Alusol berättar att projektet med sina oregelbundna former, verkligen var en spännande utmaning. Solavskärmningen på denna byggnad ritad av Gert Wingårdh, består av fasadpersienner, med 6 olika lamellfärger i 4 olika mönster.

–    Vi tycker själva projektet är jättehäftigt, och vi är stolta och glada för att ha gjort det. Det är ett projekt som kommer att märkas internationellt också

 

Juryns motivering löd:

 

”Ett enastående exempel på när arkitekt och solskyddsleverantör samarbetar för en helhet. Det är inte bara snyggt – det här energieffektivt, uppseendeväckande och absolut världsklass!”

 

Solskyddsförbundet har delat ut Solskyddspriset till stolta medlemmar som skapat fantastiska och innovativa solskyddsinstallationer till nöjda kunder över hela Sverige, sedan 2008.

Här nedanför finns alla fina bidrag till årets tävling.