Vad är Svenska Solskyddsförbundet?

Svenska Solskyddsförbundet är en branschorganisation för företag verksamma som komponenttillverkare, grossister, producenter och detaljister inom solskyddsbranschen.
Förbundet är rikstäckande med 104 medlemsföretag (2019)
från Skellefteå i norr till Malmö i söder.

Solskyddsförbundet vill både verka för medlemmarnas bästa och vara en aktiv samhällsaktör.
Vi vill främja en robust och juste bransch som levererar vackra, säkra och miljömässigt hållbara solavskärmningar för människors hälsa och komfort i vardagen.

Aktuellt på Solskyddsförbundet

Alla nyheter
11 dec

Solskyddsförbundet ger oss tillgång till en fantastisk kunskapsbank

Så länge Lena Broström minns har Växjö Markisfabrik varit medlemmar i Solskyddsförbundet. Ja, det är så länge att hon har glömt när de gick med. I denna korta medlemsintervju berättar hon vad hon gillar med solskyddsbranschen och förbundet.
Läs mer
04 dec

Ny medlem i Solskyddsförbundet

Vi välkomnar Uppsol AB som nya medlemmar i Solskyddsförbundet.
Läs mer
04 dec

Årets vinnare av Solskyddspriset 2019 korade

Vinnare av 2019 års Solskyddspris korades den 22 november på Solskyddsförbundets kongress i Göteborg. I kategorin för kommersiella byggnader vann Joli Interiör, och vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniets mångfacetterade installation.
Läs mer
15 sep

Årets Solskyddsgolf – en av branschens trevligaste nätverksträffar

Solskyddsgolfens betydelse som en av våra viktigaste branschträffar står sig fortfarande.
Läs mer

Forskning & Utveckling

En av Svenska Solskyddsförbundets hörnstenar är att stötta forskning och främja olika sorters utvecklingsarbete, vars resultat gynnar våra medlemmar och vår bransch.

Läs mer

Utbildning

Kunskap och utbildning är centrala delar av vår verksamhet. Vi utbildar först och främst våra medlemmar, för det gynnar i sin tur deras kunder som kan känna sig trygga med sitt val av leverantör eller samarbetspartner.

Läs mer

Nedladdningar

Vi har samlat mycket information och dokumentation genom åren. På vår sida med nedladdningar finner du allt från inköpsguider, barnsäkerhetsbroschyrer, energiberäkningsprogram och vår tidning Solskyddsaktuellt.

Läs mer